Vize İşlemleri – Gençler Geziyor

Vize İşlemleri

Home > Vize İşlemleri

Avrupa Seyahatiniz İçin İhtiyacınız olan iki şey

Avrupa seyahatini gerçekleştirebilmek için İlçe Nüfus Müdürlüklerinden (Umuma Mahsus Pasaport / Bordo Pasaport) ve İl Nüfus Müdürlüklerinden (Hususi / Yeşil Pasaport) temin edeceğiniz bir pasaporta sahip olmanız ve Schengen vizesi olarak adlandırılan ve seyahat edeceğimiz ülkelere geçiş hakkı sağlayan çok girişli bir vize işimizi görecektir.

Avrupa seyahatlerimizde; hususi (yeşil) ve diplomatik (siyah) pasaportu olan ya da seyahat süresince geçerli Schengen vizesine sahip bordo pasaportu olan katılımcılarımız, vize almadan seyahatimize katılabileceklerdir.

  • null

    Pasaport

    Nüfus Vatandaşlık İşleri
    Randevu Al

  • null

    Schengen Vizesi

    Elçiliklere Akredite Acentemiz tarafından temin edilmektedir.

Pasaport İşlemleri

Seyahatimize katılmaya hak kazanıp da herhangi bir pasaportu olmayan arkadaşlarımızın katılacakları seyahatin bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli bir pasaportunun bulunması gerekmektedir. Bu bağlamda her bir katılımcımızın 2023 yılı sonuna kadar geçerli pasaportunun bulunması gerekmektedir.
2023 yılı içerisinde 501 tl defter bedeli ve 1512.45 tl harç bedeli ile toplam 2013.45 tl’ye  1 yıl geçerli bordo pasaport temin edebilirsiniz. Daha uzun süreli geçerli pasaport için gerekli harçları öğrenmek için tıklayınız.
Resmi gazetede yayınlanan kanun değişikliği ile 25 yaş altı öğrencilerden pasaport harç ücreti alınmayacaktır. Sadece defter bedeli ödeyeceklerdir.
Pasaport defter ve harç bedelini bankaya uğramadan kredi kartınızla intraktif vergi dairesi linkinden kolayca ödeyebilirsiniz. Ödemelerinizi pasaport randevuzu alır almaz yapınız. (http://www.gib.gov.tr/)
Umuma Mahsus Pasaport İçin Gerekli Belgeler
• Nüfus Cüzdanı, T.C. Kimlik Kartı veya geçici kimlik belgesinin aslı
• Harç ve cüzdan bedeli makbuzu
• 2 adet biyometrik fotoğraf
• Öğrenci belgesi (Harçsız pasaport talep edenler için)
• Ergin olmayanlar veya kısıtlılar için muvafakat belgesi
• Varsa eski pasaport
Pasaport Randevusu Almak İçin Tıklayınız.
Pasaportunuzu temin ettikten sonra size acentemiz tarafından yapılacak rehberlik ile Nisan ayından itibaren tur başlangıç tarihine göre ilerleyen aylarda vizelerinizi temin edebileceksiniz.
Hususi pasaport almaya hak sahibi olanlar için vizeye ihtiyaç duyulmamaktadır.

Umuma Mahsus (Bordo) Pasaportu Olup da Vizesi Olmayanlar

Umuma Mahsus (Bordo) pasaporta sahip katılımcılarımızın schengen vizeleri elçiliğe akredite acentemiz aracılığı ile 190 € karşılığında temin edilecektir. Vize işlemleri ücretine koordinasyon bedeli, paket tur mesleki sorumluluk sigortası ücreti dahildir. Vize reddi durumunda tur ücreti iade edilir.
Vize işlemleri için çalışma/öğrenim durumunuza göre belirtilen belgeleri toparladıktan sonra acentemiz kontrollerini yapacak, seyahat belgelerini dosyanıza ekleyecek ve uygun bir güne vize randevusu alacaktır. Vize işlemleri için daha önce parmak izi vermedi iseniz  1-2 saatlik bir işlem için ikamet şehrine göre Ankara, İstanbul ya da İzmir’deki vize başvuru merkezlerine şahsen gelinmesi gerekmektedir. Hangi şehirde görüşmeye gireceğinize dair liste aşağıda verilmiştir. Vize işlemleri esnasında güncel bilgiler sizlere ulaştırılacaktır.
İkamet adresi Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Yalova ve Kırklareli olanlar İstanbul ve İzmir ofislerinde diğer tüm şehirlerde ikamet edenler de Ankara‘dan başvurularını yapacaklardır.

Vize İşlemleri

Vize İçin Gerekli Genel Belgeler

– Vize Başvuru formu (tarafımızdan hazırlanacaktır)
– Umuma Mahsus Pasaportunuzun Aslı
– Varsa Eski Pasaportların Aslı
– Kimlik Fotokopisi
– Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (e-devletten, konsolosluğa verilmek üzere)
– İkametgah (Yerleşim yeri) Belgesi (e-devletten)
– 2 adet arka fonu beyaz biometrik fotoğraf (35mm*45mm schengen vizesine uygun özelliklerde)
– Yeni tip pasaportlar için ise sadece kimlik bilgilerinin yazılı olduğu ve işlem görmüş sayfaların fotokopisi gereklidir (Ör: Daha önce Shengen vizesi aldıysanız o vizenin bulunduğu sayfanın fotokopisi).
– Konsolosluğa hitaben yazılı dilekçe (dilekçe örneği size gönderilecektir)

Çalışanlar İçin Ek Belgeler

 

– Memurlar için görev yazısı ve personel kimlik fotokopisi
– Yurt dışı İzin Yazısı (öğretmenler tatil döneminde olacağı için izin yazısına ihtiyaçları olmayacak)
– SGK işe giriş bildirgesi ve e-devletten barkodlu SGK hizmet dökümü
– Son 3 ay maaş bordrosu imzalı kaşeli
– Son üç aylık hesap hareketlerini gösterir bankadan kaşeli ve imzalı bakiyeli hesap dökümü (bakiyeli olmalı en az 25 bin tl)
– Varsa tapu, araç ruhsatı vb. belgelerin fotokopileri
Özel sektörde olanlar için her biri iş yeri amiri tarafından kaşeli imzalı işyeri evrakları: faaliyet belgesi aslı (son 3 ayda alınmış olmalı), vergi levhası fotokopisi, oda sicil kaydı aslı (son 3 ayda alınmış olmalı), imza sirküsü fotokopisi, tic. sicil gazetesi fotokopisi)

Öğrenciler İçin Ek Diğer Belgeler

 

– Öğrenci Belgesi (e-devletten)
– Gelir Kaynağınızın olmaması nedeni ile Ailenizden Temin Etmeniz Gereken Belgeler

Öğrencinin Velisi Çalışıyor ise

 
– Memurlar için görev yazısı
– SGK işe giriş bildirgesi ve e-devletten barkodlu SGK hizmet dökümü
– Son 3 ay maaş bordrosu imzalı kaşeli
– Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (ikamet adresi yazılı olmalı)(aile bağınızı göstermeli)
– Masrafları karşılayacağına dair dilekçe (dilekçe örneği size gönderilecektir)
– Son üç aylık hesap hareketlerini gösterir bankadan kaşeli ve imzalı bakiyeli (en az 25 bin tl) hesap dökümü ve varsa tapu, araç ruhsatı vb. belgeler
Özel sektörde olanlar için her biri iş yeri amiri tarafından kaşeli imzalı işyeri evrakları: faaliyet belgesi aslı (son 3 ayda alınmış olmalı), vergi levhası fotokopisi, oda sicil kaydı aslı (son 3 ayda alınmış olmalı), imza sirküsü fotokopisi, tic. sicil gazetesi fotokopisi)

Öğrencinin Velisi Emekli ise

 
– Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)
– Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (e-devletten) (ikamet adresi yazılı olmalı)(aile bağınızı göstermeli)
– Masrafları karşılayacağına dair dilekçe (dilekçe örneği size gönderilecektir)
– Son üç aylık hesap hareketlerini gösterir bankadan kaşeli ve imzalı hesap dökümü (bakiyeli olmalı en az 25 bin tl), varsa tapu, araç ruhsatı vb. belgeler)

Öğrencinin Velisi İşveren ise

 

– Oda sicil kayıt sureti aslı
– Faaliyet belgesi aslı
– Vergi levhası fotokopisi
– İmza sirküleri fotokopisi
– Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
– Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (e-devletten) (ikamet adresi yazılı olmalı)(aile bağınızı göstermeli)
– Masrafları karşılayacağına dair dilekçe (dilekçe örneği size gönderilecektir)
– Gelir kaynaklarınızı ve/veya ekonomik durumunuz belirten belgeler (son üç aylık hesap hareketlerini gösterir bankadan kaşeli ve imzalı bakiyeli hesap dökümü (bakiyeli olmalı en az 25 bin tl), varsa tapu, araç ruhsatı vb. belgeler)

Önemli Not: Vize başvuru ücretleri başvurunuz olumsuz olarak da sonuçlansa iade edilmemektedir. Bu kural schengen vizesi veren tüm ülke elçilikleri için geçerli bir koşuldur ve istisnası bulunmamaktadır.
Konuşmayı Başlat
Yardım Edebilir Miyiz?
Merhaba, Nasıl yardımcı olabiliriz?